Intervencija – gašenje požara u naselju Blato

U ponedjeljak 08. ožujka sudjelovali smo na intervenciji gašenja požara trave i niskog raslinja u Zdihovskoj ulici u naselju Blato, kod kućnog broja 55. Pridružili smo se kao ispomoć našim kolegama iz DVD- a Blato i JVP grada Zagreba.

vatrogasna-intervencija-gasenje-pozara-dvd-sveta-klara

Na intervenciji smo sudjelovali sa našom auto cisternom i kombi vozilom, te 7 naših članica i članova. Nepoznata osoba zapalila je u poslijepodnevnim satima (oko 18:30 h) travu i nisko raslinje. Ubrzo se vatra počela širiti nekontrolirano zbog vjetra koji je puhao na mahove, te se vatra opasno približila kućama.

gasenje-pozara-u-blatu-vatrogasci-sveta-klara

Prvi su na teren na poziv našeg člana koji živi u Blatu izašli kolege iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Blato, te su im se pridružili kolege iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. DVD Sveta Klara je ponudio pomoć i čekali smo u pripravnosti, te smo nakon nekoliko minuta u dogovoru sa Centrom veze krenuli na istu lokaciju.

dvd-sveta-klara-intervencija-blato-zagreb

Požar je bio već uspješno stavljen pod kontrolu pravovremenom reakcijom DVD- a Blato i kolega iz JVP grada Zagreba, te smo pomogli u ostatku gašenja kako bi bili sigurni da se požar zbog vjetra neće ponovno aktivirati.

Zahvaljujemo ovim putem na odličnoj suradnji DVD Blato – Zagreb, JVP grada Zagreba i našim članicama i članovima na velikom odazivu na intervenciju. Još jednom ovim putem apeliramo da ne palite travu, korov i raslinje tijekom jakog vjetra i ne ostavljate vatru bez kontrole. Kontaktirajte Vama najbliže dobrovoljno vatrogasno društvo i dogovorite kontrolirano spaljivanje, jer kazne su velike a posljedice mogu biti još veće (gubitak nečijeg života ili imovine)!

Vaši Vatrogasci Sveta Klara.