92. Godišnja skupština DVD-a Sveta Klara

U subotu 26. ožujka 2022. godine u našem vatrogasnom društvu održali smo redovnu 92. godišnju skupštinu.

Ovo je bila prva skupština novog Upravnog odbora na čelu sa našom predsjednicom gđom. Anamarijom Hadrović. Napokon smo se okupili nakon dvije godine, jer zbog pandemije prošle godine nisu bila dozvoljena okupljanja niti održavanje godišnjih skupština. Još su neke od mjera na snazi pa je ove godine skupština bila zatvorenog tipa, odnosno samo za članice i članove našeg društva.

vatrogasna-skupstina-vatrogasci-sveta-klara

Uređenje vatrogasnog doma i planovi

Nakon otvorenja službenog dijela sjednice od strane naše predsjednice gđe. Anamarije Hadrović i intoniranja himni Republike Hrvatske i vatrogasne himne, odradili smo službeni dio. Pročitali smo naša izvješća o radu u protekloj 2021. godini i planove za 2022 i 2023. godinu. U izvješćima smo čuli koliko je dobrih stvari napravljeno unutar godinu dana i što je tek u planu, te će se uskoro ostvariti.

redovna-godisnja-vatrogasna-skupstina-sveta-klara

Zadnjih godinu dana mnogo se radilo na uređenju našeg vatrogasnog doma, kako bi nam bio još ljepši i ugodniji za boravak. Uređeno je predvorje na ulasku u dvoranu za skupštine i druženja, uređene su kupaonice i postavljena nova vrata, te je sve osvježeno novom bojom. Za naše spremište kupljeni su novi ormari (šoške) u kojima se nalazi naša vatrogasna interventna oprema. Također pogletan je i doveden u red zid u manjem spremištu.

skupstina-vatrogasno-drustvo-sveta-klara

O planovima koji su pred nama trenutno je u realizaciji obnova namještaja u uredu, te uskoro zamjena dotrajalih pločica u našoj dvorani i predvorju. Naravno da navedene aktivnosti nisu bile primarne u protekloj godini, već su to bile vatrogasne intervencije.

Vatrogasne intervencije

Prošla godina je bila kao i 2020 god. veoma aktivna što se tiče intervencija. Godinu smo započeli sa tehničkim intervencijama uklanjanja posljedica od petrinjskog potresa. Naše vatrogaskinje i vatrogasci danima su marljivo pomagali našim sugrađanima u Svetoj Klari i Gradu Zagrebu. Skidali smo oštećene dimnjake i kape, te uklanjali oštećene crijepove. Za nesebičan doprinos i požrtvovnost, našim članicama i članovima na skupštini su uručene zahvalnice od Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovim putem im se od srca zahvaljujemo na lijepoj gesti i što su nam na ovaj način još jednom odali priznanje.

urucenje-zahvalnica-vatrogascima-dvd-sveta-klara

U nastavku godine bilo je tu još intervencija gašenja požara i ispumpavanja vode zbog posljedica nevremena. Naše vatrogaskinje i vatrogasci na intervencijama su proveli preko 400 radnih sati, te su odradili ukupno 77 intervencija! Možda se nekome ova brojka ne čini velika, ali dovoljno je napomenuti da je duplo veća od prosjeka broja intervencija koje smo imali ranijih godina (prije 2020 god.).

Proglašenje počasnog predsjednika društva

Prije svečane večere trebalo je obaviti još jednu točku dnevnog reda, koja nam je svima bila draga. Naime naš dosadašnji predsjednik gosp. Božidar Karlović proglašen je jednoglasno počasnim predsjednikom našeg društva. Na taj način željeli smo mu zahvaliti što je uspješno vodio naše društvo čak 12 godina, te na svemu učinjenom za Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Klara. Hvala Vam gosp. Božo živi, zdravi i veseli bili još dugi niz godina!

dvd-sveta-klara-skupstina-2022

Zahvaljujemo svim našim članicama i članovima koji su se odazvali u velikom broju na godišnju skupštinu. Također zahvaljujemo svima koji su proveli svoje slobodno vrijeme nesebično pomažući drugima u nevolji, onda kada je to bilo najpotrebnije. Moramo napomenuti da smo se do sada odazvali na 100 % intervencija, te zahvaliti našem zapovjedniku gosp. Robertu Moravi na marljivom i predanom radu.

Naši sugrađani uvijek mogu računati na nas i našu pomoć onda kada je to najpotrebnije, a nismo zaboravili ni na vašu podršku koja nam mnogo znači. I dalje vam nastavljamo biti na usluzi potpuno dobrovoljno, po danu i noći, u vodi ili vatri!

Vatru gasi, brata spasi!

Vaši Vatrogasci Sveta Klara