Nabava vatrogasne opreme – EU fondovi

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sveta Klara potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih iz Fonda “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva pogođenog potresom od 22. Ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije“, u ukupnom iznosu od 168.420,00 kuna.
 
Ugovor je sklopljen između DVD-a Sveta Klara i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Sredstvima koja su ugovorom dodijeljena financirala se nabava vatrogasne opreme koja je oštećena, uništena ili rashodovana na vatrogasnim intervencijama u zagrebačkom potresu, od 22. ožujka 2020. godine.
 
Sredstva koja su nam dodijeljena putem ovog natječaja iskoristili smo za nabavu nove vatrogasne opreme za našu interventnu postrojbu. Nabavljena su nova intervencijska odijela, dvodijelna odijela za šumski požar, vatrogasne kacige, čizme, rukavice i alati. Na taj način zamijenili smo oštećenu odjeću i obuću, te upotpunili opremu novim alatima koji su nam nedostajali. Naše vatrogaskinje i vatrogasci će zato sada biti bolje opremljeni i uz novu zaštitnu opremu sigurniji pri obavljanju vatrogasnih intervencija.
 
Zahvaljujemo ovim putem i našem partneru tvrtki Vatropromet d.o.o. iz Zagreba, koja se i ovaj puta dokazala kao pouzdan partner, te nam isporučila svu naručenu opremu prema dogovoru i u zadanom roku. Također veliko hvala na poklonima, te podršci našem radu i djelovanju.
 
Vatrogasna oprema koja je kupljena, uvelike će olakšati naš rad i djelovanje, te sigurnost na intervencijama za članice i članove DVD-a Sveta Klara.