Potres Zagreb, 22/03/2020.

Grad Zagreb i šire zagrebačko područje u jutarnjim satima 22. ožujka 2020. godine pogodio je snažan potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru. Potres se dogodio u 6 sati i 24 minute, nakon kojeg su uslijedili brojni manji potresi.

vatrogasna-intervencija-potres

Na poziv centra veze iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, naše vatrogaskinje i vatrogasci su se u kratkom roku okupili u našem Vatrogasnom domu i krenuli na okupljanje timova za spašavanje u ruševinama (SUR), u vatrogasnu postaju Novi Zagreb.

dvd-sveta-klara-SUR-team

Uz nas su aktivirana i ostala dobrovoljna vatrogasna društva iz Vatrogasne zajednice grada Zagreba, te smo svi zajedno upućeni na brojne lokacije u gradu Zagrebu, na saniranje posljedica od potresa. Centar grada i širi dijelovi oko njega su pretrpili dosta oštećenja fasada, dimnjaka a bilo je oštećenja i unutar samih objekata.

Naša ekipa je od tada zajedno sa ostalim vatrogasnim društvima iz zajednice i JVP grada Zagreba, svakodnevno sudjelovala na uklanjanju posljedica od potresa.

intervencija-uklanjanja-dimnjaka-zagrebacki-potres-2020

Dovoljno je reći da smo u 2020. godini na kraju skupili intervencija koliko obično odradimo ukupno u 3-4 godine. Skinuli smo mnoštvo dimnjaka i kapa koji su ugrožavali sigurnost naših sugrađana, bezbroj crijepova i nekoliko zidova.

Ponosni smo na sve naše članice i članove koji su dali doprinos na intervencijama nakon potresa. Koji su kao i ostale kolegice i kolege iz ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava odvojili svoje vrijeme, uzeli godišnji odmor ili slobodan dan kako bi pomogli građanima grada Zagreba. Pokazali smo zajedno svoje znanje i vještine koje smo naučili na raznim usavršavanjima i dokazali da se na nas uvijek može računati.

Mi smo uvijek spremni, no bez obzira na to NE PONOVILO SE!