90. Godišnja skupština DVD- a Sveta Klara

U subotu 29. veljače 2020. godine u našem vatrogasnom Domu održali smo jubilarnu 90. Godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupština je zbog obilježavanja 90. obljetnice našeg vatrogasnog društva, koja će se održati u lipnju ove godine bila zatvorenog tipa. Iz tog razloga na ovoj skupštini su bili prisutni samo naši članovi i članice uz delegata Vatrogasne zajednice grada Zagreba gosp. Siniše Jembriha (zapovjednika JVP grada Zagreba).

Nakon otvorenja službenog dijela od strane našeg predsjednika gosp. Božidara Karlovića i intoniranja himni Republike Hrvatske i vatrogasne himne, odradili smo službeni dio gdje smo pročitali naša izvješća o radu u protekloj 2019. godini i planove za 2020. godinu. Izvješće o radu u protekloj godini pročitao je naš tajnik gosp. Dominik Koritnik i u njemu smo čuli da su naše vatrogaskinje i vatrogasci u prošloj godini izlazili na intervencije 28 puta. Možda je nekome ta brojka mala, ali niti jedna vatrogasna intervencija nije jednostavna i zato smo ponosni što smo tih 28 puta nekome pomogli i bili na usluzi našim građanima.

Nakon izvješća o radu u protekloj godini, naša članica Upravnog odbora gđa. Anamarija Hadrović pročitala je financijska izvješća za prošlu i planove za ovu godinu. Nakon pročitanih izvješća Verifikacijske komisije i Nadzornog odbora, sva su izvješća jednoglasno prihvaćena. U slobodnoj riječi naš predsjednik je okupljene ukratko upoznao sa planovima za obljetnicu koja će se održati 06. lipnja ove godine.

Završnu riječ u službenom dijelu je imao gosp. Siniša Jembrih koji je pohvalio naš rad i zahvalio na našem trudu i volji. Poželio nam je mnogo uspjeha u budućem radu i nakon toga smo nastavili sa druženjem uz finu kotlovinu, koju su pripremili naši članovi na čelu sa našim dozapovjednikom.

Zahvaljujemo svim našim članicama i članovima na protekloj godini koja je bila aktivna, na njihovom odvojenom vremenu, trudu i zalaganju. Vama ostalima se ispričavamo što niste pozvani, ali to ćemo ispraviti na našoj obljetnici gdje ćemo feštati i sve nadoknaditi.

Srdačan pozdrav svima uz vatrogasni pozdrav “Vatru gasi, brata spasi!”

Galerija fotografija sa skupštine (klikni na fotografiju za uvećanje):