Partneri & prijatelji

Prijatelji i partneri našeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva:

Vatropromet d.o.o. - Vatrogasna i zaštitna oprema
Zagrebačke pekarne Klara d.d.

˝Vatropromet˝ je osnovan 02. studenog 1994 godine kao trgovinsko poduzeće čiji je glavni predmet poslovanja razvoj, uvoz i prodaja vatrogasne i zaštitne opreme.

Uskoro postaje broj 1 u svojoj branši u Hrvatskoj, a već godinama spada među 3% najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj. Iako je nosilac brojnih gospodarskih priznanja koja dodjeljuju zvanične institucije Hrvatske, ipak se najviše ponosi priznanjima i izrazima zadovoljstva vlastitih vjernih kupaca, koji i čine ˝Vatropromet˝ onim što jeste, najvećom trgovinskom kućom za vatrogasnu i zaštitnu opremu u regiji.

Poslovna ideja na kojoj je nastao ˝Vatropromet˝ je osiguranje širokog asortimana opreme i usluga za vatrogasce u Hrvatskoj i regiji uz prihvatljive uvjete nabave, te doprinos razvoju autentičnih hrvatskih vatrogasnih proizvoda. Službena stranica tvrtke: http://www.vatropromet.hr

Hrvatska smo kompanija za proizvodnju i prodaju pekarskih proizvoda. U našoj tvornici u Zagrebu svakodnevno se proizvede preko 120 000 komada proizvoda koje isporučujemo na police više od 2 000 trgovina.

Proizvodimo i distribuiramo svježe i zamrznute kruhove, peciva, slatke i slane proizvode na bazi lisnatog i dizanog tijesta, toast, dvopek, tjesteninu, trajne kolače, brašno i krupicu. Spadamo među vodeće hrvatske proizvođače mlinaca – tradicionalnog hrvatskog proizvoda i krušnih mrvica.

U segmentu veleprodaje pokrivamo cijelu Hrvatsku pa tako naše proizvode možete pronaći gotovo u svim trgovačkim kućama u zemlji, u manjim kvartovskim trgovinama, kao i u trgovinama u BiH, Sloveniji, Srbiji, Velikoj Britaniji i Irskoj. Sa našim pekarskim proizvodima opskrbljujemo i ugostiteljske objekte, hotele, vrtiće, škole, bolnice i druge javne institucije. http://www.klara.hr

Vatrogasna zajednica grada Zagreba

Kroz svoju povijest Zagreb je bio žrtva mnogih požara. Upravo iz toga razloga počela se rađati ideja o osnivanju organizirane vatrogasne službe. Poticaj za takovu ideju dali su Pavao Hatz, Đuro Deželić i Janko Grahor.

Iako je prvobitna ideja išla u pravcu osnivanja profesionalne postrojbe, u želji da se građani ne opterećuju novim porezima, 1870 godine pristupilo se osnivanju Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zagreb. To je ujedno i najstarije društvo u Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba i jedno od tri najstarija društva u Hrvatskoj.

Vatrogasna zajednica grada Zagreba osnovana je 1930. godine. Zasnovana na povijesnim temeljima vatrogastva u Zagrebu, ona danas objedinjava 55 dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja Zagreba i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba profesionalni je kamen temeljac zaštite od požara i elementarnih nepogoda u Zagrebu, a mrežom dobrovoljnih vatrogasnih društava pokriveno je cjelokupno područje Grada Zagreba, tako da vatrogasci mogu promptno djelovati gdje god se za to ukaže potreba. http://www.vzgz.hr

Portal Rotor

Portal Rotor je prvi volonterski izvještajni centar Novog Zagreba. Portal za društvena i kulturna pitanja te događanja u Vašem kvartu. Redovno obilaze sva naselja Novog Zagreba i donose provjerene vruće vijesti iz kulture, sporta i ostalog.

Naši izvjestitelji svakodnevno prate sva zbivanja u naseljima Novog Zagreba. Izvještavamo Vas o kulturnim manifestacijama u Vašem naselju, radu raznih udruga koje djeluju na ovom području i donosimo svježe i provjerene informacije u Vaš dom. U današnje vrijeme mnogi ljudi žele biti stalno informirani o događajima u našem gradu i njihovom susjedstvu, zato smo odlučili pokrenuti ovaj portal kako bi uvijek bili informirani.

Portal Rotor je redovan gost druženja i skupština u vatrogasnom Domu u Svetoj Klari, te velika potpora u radu DVD- a, jer putem  izvještaja i fotografija naše sugrađane upoznajemo sa radom ovog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Zahvaljujemo na suradnji tijekom svih ovih godina i želimo nam još mnogo lijepih zajedničkih druženja i uspomena. Posjetite nas i informirajte se o svim događanjima u Vašem kvartu na našem portalu: http://rotorzg.blogspot.com/

Postani partner našeg DVD - a ili naš podupirajući član!

Naše članice i članovi su dobrovoljno u našem vatrogasnom društvu i za sve intervencije bile one požari, poplave ili nešto treće ne uzimaju niti dobivaju naknadu. Zato je svaka pomoć dobrodošla bila ona financijska, kupovina uvijek nužne opreme ili donacija.           Ako i Vi želite na neki način pomoći radu našeg vatrogasnog društva, kontaktirajte nas.                                                                     Tvrtkama za uzvrat nudimo poziciju na našoj web stranici u znak zahvalnosti za pomoć i sudjelovanje u razvoju vatrogastva i promoviranje putem naše službene Facebook stranice. Javite nam se i podržite naše vrijedne vatrogaskinje i vatrogasce!

Vaši vatrogasci Svete Klare.