Dan Svete Klare i Dan otvorenih vrata – “Klarinje 2019”

U nedjelju 11. kolovoza 2019 godine održano je tradicionalno ˝Klarinje˝ povodom Dana Svete Klare. Tom prigodom naše Dobrovoljno vatrogasno društvo otvorilo je svoja vrata našim susjedima i prijateljima, te smo održali Dan otvorenih vrata DVD- a Sveta Klara.

Svečanost je započela Svetom Misom u našoj župnoj crkvi kojoj su prisustvovali naše vatrogaskinje i vatrogasci, a pridružio nam se i gradonačelnik grada Zagreba gosp. Milan Bandić sa suradnicima. Nakon Svete Mise započeo je svečani program na pozornici ispred našeg Vatrogasnog doma uz bogati kulturni program. Nakon službenog otvorenja od strane našeg Gradonačelnika, uz specijalne efekte naši članovi su predstavili naša vatrogasna vozila. Mnogi naši sugrađani po prvi puta su mogli vidjeti novu autocisternu koju smo dobili početkom ove godine od Vatrogasne zajednice grada Zagreba, iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Autocisterna ima spremnik od 5.000 litara vode i prostor za opremu koja je uvijek potrebna na intervencijama, te svojim karakteristikama uvelike olakšava i omogućuje kvalitetan rad i obavljanje naših zadataka. Mnogi mališani su tom prilikom mogli sjesti u vozilo i zajedno sa svojim roditeljima saznati mnoštvo informacija o samom vozilu, opremi i našem radu.

Svečanost je nakon toga nastavljena kulturno-umjetničkim programom uz nastupe KUD- ova, mažoretkinja i plesnih grupa. Završetak je opet bio u znaku vatrogastva, te smo pred mnoštvom posjetitelja izveli vatrogasnu vježbu unutarnje navale u objekt preko ljestvi. Naše kolege su ulaskom u zadimljeni prostor pod dišnim aparatima izveli spašavanje unesrećene osobe iz zadimljenog objekta, čime je vježba uspješno završena.

Ovim putem zahvaljujemo svima na gromoglasnom pljesku i podršci. Zahvaljujemo našem Mjesnom odboru na uspješnoj suradnji i finoj zakusci koju su nam omogućili nakon završetka svečanog dijela, našem velečasnom gosp. Darku Pužinu i svim našim članicama i članovima na vrijednom radu tijekom cijele godine a posebno tijekom ove svečanosti. A Vi dragi naši susjedi i prijatelji možete mirno spavati, jer za Vašu sigurnost brinu Vaši Vatrogasci Svete Klare!

Vatru gasi, brata spasi!

Galerija fotografija u nastavku… (kliknite na fotografiju za uvećanje).

PODIJELI: